Боуен терапия при трудно забременяване

Боуен терапията има много добри резултати при възстановяването на хормоналния баланс.

Понякога зачеването – нещо толкова естествено – се оказва не толкова лесно.

Причините, най-общо, са физиологични и психо-емоционални.

Много са щадящите подходи, които могат да бъдат опитани преди инвазивните процедури – промяна в диетата, промяна в начина на живот, промяна в ценностите и мирогледа…

Една, все още малко популярна терапия, която успява да помогне там, където медикаментите и лабораторните процедури не успяват, е Боуен.

Това е метод, който връща спомените на тялото за неговото здраво състояние и започва процес на възстановяване. Възстановяването към „здравото“ начало се случва на физическо и често на емоционално и психично ниво.

Боуен терапията има много добри резултати при възстановяването на хормоналния баланс. Като пряк резултат може да се наблюдава нормализиране на цикъла при дамите и намаляване на свързаните с целия менструален цикъл неразположения.

При Боуен протокола за възстановяване на фертилитета стандартно се провеждат 5 терапевтични процедури, съобразени с менструалния цикъл. Първите две от тези пет процедури са общо балансиращи за тялото и имат своя холистичен приност за възстановяване на фертилитета.

Ако след тези 5 процедури, в рамките на 3 менструални цикъла, не настъпи бременност, се провеждат нови 3 процедури за около 3 седмици. Изчакват се нови 3 менструални цикъла (или забременяване), като схемата се прилага до настъпване на бременност.

Важно е да се работи и с двамата партньори, макар да не е императивно. Това само ще създаде оптимални предпоставки за зачеване в по-кратък срок.

Все пак, правейки тази стъпка, е важно да сме частни и пред себе си, и пред партньора си, да сме наясно с отношенията и желанията си, с мотивацията си да имаме дете. Понякога хората са водени от външни фактори или пък не са напълно убедени, но от тях се изисква и очаква да имат дете. Ако това не е наистина желанието и на двамата потенциални родители, човек трябва да е свободен да не се съобрзи с общоприетия модел, особено ако това го прави щастлив. Хората са способни да блокират фертилността си на подсъзнателно ниво.

Ако в крайна сметка се усещате готови да поканите в живота си вашето дете, Боуен терапията може да се окаже част от пътят му до вас.

Боуен терапевт – Ирена Димитрова, тел: 0899/381-784

Leave a Comment