Остеопатия и Боуен в Кауза Натура

Здравейте, аз съм Ирена – холистичен терапевт със собствена практика, в която прилагам основно Боуен терапия и остеопатия. По индивидуална преценка – в зависимост от състоянието и нагласата на пациента – мога да препоръчам хранителни добавки, адаптирана Шуслерова или определена енергийна терапия, базова диета.

Ако не познавате Боуентерапията и Остеопатията като подходи, е важно да знаете, че те са различни от обичайната масажна техника. Те имат оздравителен ефект, който се разгръща в дните след процедурата (понякога до 14-15 дни, особено при Остеопатия). От Боуен- или Остеотерапия не следва да има нежелани реакции, а ако у вас възникнат въпроси за промените, които наблюдавате, е добре да споделите с терапевта си.

И двете терапии имат изразен релаксиращ нервната система ефект и продължително действие, както и натрупване с всяка следваща процедура. С 1-2 процедури не може да се постигне всичко, но има надграждане и задържане на напредъка с всяка следваща терапия. Важно е процедурите да са не по-често от 7 дни, с което даваме възможност на тялото да се саморегулира и да изпълни докрай цялата лечебна програма, която сме задали, да утихнат възстановителните процеси и тогава да подадем новата лечебна задача. Работи се за възстановяване на опорно-двигателния апарат, физически и емоционални травми, нормалната работа на органи и системи, рехабилитация. Важно е пиенето на достатъчно количество качествена вода.

Боуентерапията е мек подход, работещ за всички възрасти, без противопоказания. Състои се в деликатни движения по кожата и понякога в дълбочина върху меките тъкани. Необходими са паузи между групите движения, за да се даде възможност на тялото и нервната система да разчетат подадения импулс за самолечение и да започнат да го прилагат. Работи се върху строго определени точки със специфична за Боуентерапията техника.

Остеопатията, от своя страна, изглежда като раздвижване на зони в тялото и прилагане на пасивно разтягане на тъкани. Концепцията се състои в това, целенасочено да се освободи, освен механичното движение на мускули, сухожилия и връзки, и нормалната проходимост на различните комуникационни канали в тялото – кръвоносни и лимфни съдове, нервни влакна, мускулно-фасциални вериги, енергийни меридиани.

И двете описани терапии могат да подпомогнат психо-емоционално възстановяване от широк кръг травми или фобии, без оглед на давността им.

Когато изберете вашия терапевт, създайте си позитивна нагласа за взаимната ви работа. И най-добрият терапевт няма да постигне желания резултат, без ангажираността на пациента в процеса.

Leave a Comment